Снимка: Булфото, архив

След упрека на премиера Бойко Борисов, че за хидровъзелът са дадени милиони, а той не работи, социалистите контраатакуваха със завода за боклука на София и ефективността на ремонтите в столицата.

Борисов вчера отсече, че ГЕРБ дават "Цанков камък" на прокуратурата сега, защото не работи, и това било все едно да направиш завод за битови отпадъци и той да не работи.

Още по темата

"Заводът за битови отпадъци трябваше да постигне конкретни резултати - след преработването на боклука само 10% да отива на депо. Този скъп проект в момента не работи ефективно и Столичната община е принудена да направи сепарираща лента, около която работят 50 работника и разделят боклука", скочи настоящият депутат и бивш общински съветник от БСП Георги Свиленски.

По повод качеството на ремонта на "Орлов мост", той припомни, че само десет дни след пускането му ремонтираното "Цариградско шосе" става "Цариградско море" по информации в медиите, а "Орлов мост" е нагънат на коловози.

"По отношение на цялата одисея около "Цанков камък" оставам с впечатление, че има развален телефон между отделни министри, премиер, депутати", коментира Деница Златева, цитирана от БТА.

По думите й не може планов ремонт на хидротехническо съоръжение да е повод да бъде даден отново на прокуратурата.

Тя отбеляза, че проектантът е предвидил през определено време да се правят такива планови ремонти, а прокуратурата вече се е произнесла, че няма данни за престъпления.

От левицата разкритикуваха и действията на вицепремиера Валери Симеонов, който прави проверки за шума в нощните клубове в Слънчев бряг.

Според Свиленски не може този сериозен въпрос да се решава по дискотеките през нощта.

"Тези въпроси се решават със закони, правила, наредби и с контрол за тяхното спазване, а контролът в момента е в ръцете Борисов като министър-председател на България", коментира той и попита защо сагата със "Слънчев бряг" се подхваща само през август, попита той.

По думите му тези въпроси не трябва да се поставят само през летния сезон и вицепремиерът Валери Симеонов да обикаля по нощните заведения с жандармерия.

Във връзка със строителството на 43-етажен небостъргач в квартал "Стрелбище" в столицата, социалистите призоваха Борисов да вземе отношение по казуса, тъй като цялото ходене по мъките било започнало с неговия подпис, с който е разрешил продажбата на терена като кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase