Снимка: Pixabay

Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?

Така започва поста на вицепремиера Валери Симеонов във Facebook, който в началото на лятото обяви, че ще се бори с шума от заведенията в морските ни курорти и дори настоя, че ако някой има оплакване - може да му звъни!

Така вицепремиерът снощи сформира хайка в курорта Слънчев бряг, който според него се превърнал в "тих и нормален европейски курорт" благодарение на изненадващите проверки и арести.

Още по темата

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия "Оксижен"", започва вицепремиерът.

По думите му заведението е имало немалко актове за нарушения, но е продължавало дейността си въпреки това.

"Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, "Оксижен" прекрати работа", похвали се Валери Симеонов.

Той изрежда, че освен нарушаване на разпоредбите са шума са установени още – нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други.

По време на проверката DJ-ят отказал да съдейства, затова бил арестуван.

"След като приключихме проверката на "Оксижен" и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", пише вицепремиерът във Facebook.

"По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване "Съни Дриймс", като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - "Корнера". Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – "4 You" – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени", пише Валери Симеонов.

"Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията", настоява вицепремиерът.

И завършва - "От тази нощ, битката за тишината ще бъде война".

Коментари Напиши коментар

120

Боби

преди 3 месеца

Подкрепям Симеонов . Ако беше в центъра на София този шум , едва ли щяха да изкарат и седмица тези барове . Тук живеят и хиляди хора на които този шум пречи . Има ред и закони които трябва да са еднакви за всички , години на ред са грубо погазвани от новозабогатели мутри и техните протежета .

119

Bofort

преди 3 месеца

Christianski teror. Christianska darjava.

118

opsa dropsa

преди 3 месеца

от дискотека мания нищо не се чуваше навън супер си беше. всичко по изолацията е измислено . защо го направиха това какао като цели градове не могат да спят (свети влас несебър) аз също не мога . в сферата на туризма работя клиентите се жалват губим добрите туристи да ми идват некви наркоманчета за една вечер и да опустошават стаите. не съм против какао ,но трябва така е проектирана че шум да се чува само от влизащите и излизащите хора