Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма забавяне в дейността на 44-то НС, твърди Димитър Главчев. Първите два месеца винаги са за организация на комисиите.

"Всяка една политическа сила отива с нагласата за цял мандат. Всеки се учи от грешките си. И двата пъти оставката беше подавана абсолютно навреме. Вторият път имаше много спекулации, че не е трябвало да се подава оставка, но с оглед на всичко, което се случи и в съседни страни - даже така беше най-добре. Когато политическото доверие е разклатено много по-добре да се отиде на избори", коментира още председателят на 44-то народно събрание Димитър Главчев в предаването Q&A по Bulgaria ON AIR пред водещата Клара Маринова.

Отговорност на всеки един депутат е да допринася с доброто си поведение за авторитета на парламента, добави Главчев и определи работата на председателстващия заседанията като деликатна.

Той хем трябва да се старае да не ограничава народните представители в изказванията им, дори когато дебата излиза от добрия тон, хем трябва и да контролира процеса така, че да не се стига до груби изкази и обиди, споделя още председателят на парламента.

"Угодия няма и в двата случая, затова всеки един народен представител си носи отговорността", уточнява Главчев.

Цялото интервю на Клара Маринова с председателя на парламента може да гледате в предаването Q&A в събота – 29 юли, от 16:30ч. по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase