Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов настоя, че задържаната председателка на НФСБ в Костинброд Анелия Велева е станала жертва.

"Това прибързано оплюване, това хвърляне на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да видим дали тя е виновна, дали не е виновна. Да, аз смятам, че тя е станала жертва", посочи вицепремиерът.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR той настоя, че тя е председател, избран от структурата на населеното място, където членува, а не е координатор, назначен от политическия съвет на партията.

Симеонов обаче намекна, че ако Анелия Велева получи присъда, тя ще изхвърчи от редиците на партията.

"Ако тя е виновна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи престъпници в своите редове, а в нашия устав изрично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове", продължи той.

Валери Симеонов отговори и на бившия член на партията му Димитър Байрактаров, който преди дни обяви, че вицепремиерът опъвал чадър над трафика с бежанци.

Лидерът на НФСБ настоя, че казаното от бившия депутат са внушения и клевети, а сред тях и това, че вицепремиерът използвал оградата по границата с Турция, за да регулира трафика на хора. След като яростно опроверга Байрактаров, Валери Симеонов напусна студиото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase