От "Воля" изготвиха законопроект срещу депутатската закрила и поискаха имунитетът да отпадне. Три дни преди парламентът да излезе в лятна отпуска обаче, партията на Веселин Марешки е събрала едва 12 подписа от необходими 60, за да бъде внесен законопроектът в НС.

Още по темата

"Вчера решихме да излезем на трибуната и още веднъж да припомним с молба всички да го подкрепят. Фактите показват, че в момента, в който някой иска да се разправи с неудобен опонент в НС, е много лесно да се изфабрикуват обвинения", коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от "Воля" Пламен Христов.

Той добави, че ако ти поискат имунитета, честта и достойнството повеляват да го дадеш веднага. Ако някой реши да не си го даде, два дни по-късно НС го отнема и по тази причина няма смисъл от него, категоричен е народният представител.

Христов отбеляза, че прокуратурата се употребява за различни цели и коментира обвиненията срещу лидера на "Воля" Веселин Марешки по следния начин:

Г-н Марешки е неудобен в бизнеса с лекарства и горива, той продава много евтино.

Самият Пламен Христов се сдоби с обвинение, че е помагал на Марешки да изнудва собственици на аптеки в цялата страна. След повдигнатите обвинения лидерът на "Воля" заплаши, че е способен да свали правителството от власт.

"Не смятам, че е нужно Марешки да прави каквото и да било, системата ще се самоубие, ако продължава по този начин", коментира народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase