Снимка: архив Булфото

Колко като този "суджук" има в другите градове, колко има в другите партии? От него е треперел целия град и това не е изолиран случай.

Около това мнение се обединиха по повод "суджукгейт" журналистът Валерия Велева и писателят Димитър Недков в ефира на Bulgaria ON AIR. Скандалът избухна преди седмица след като стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е притискал търговци за тонове суджук от името на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Седмицата след "суджукгейт" пък бе последван от серия насилие – нотариус и журналист бяха пребити в София, а бизнесмен бе убит в Пловдив вчера.

"Никой не клати правителството! Обществото се е разградило до такава степен, че това, което се случва в момента е спукване на огромен цирей", убедена е Велева.

Според нея процесът на гниене започва от началото на прехода. "От първите години, когато разрушихме тотално една държава, всички органи – контролиращи, възпиращи и на руините не направихме нищо", обясни тя.

Димитър Недков подкрепи Велева и обясни, че България сега плаща сметката от "тайната вечеря на няколко човека от началото на 90-те години".

"Това са героите на прехода - като се започне от премиерите, партийните лидери и се стигне до всички онези, които претендираха, че ще поведат страната към по-добро", каза той. Недков е убеден, че не сме излизали от мутренските години и всяко трето момче и днес иска да наподобява на "тези персонажи".

Според Валерия Велева няма никакво значение коя партия е на власт.

"Кадровата политика е сбъркана от началото на прехода, защото партиите слагаха на възлови позиции некадърни кадри, за да им вършат работа", обясни журналистът.

Според нея и ГЕРБ е заболяла от всички бацили на старите партии. Парламентът пък отдавна е корпорация, а не институция и хората вече не го приемат като храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase