Снимка: Булфото, архив

Премиерът в качеството си на председател на ГЕРБ поиска оставката на всички членове на областното ръководство на партия ГЕРБ - Добрич.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
Освен това председателят на ГЕРБ предлага на ИК да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на партия ГЕРБ - Добрич.

Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областните и общинските структури.

Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник, се посочва в съобщението.

Поисканата чистка вероятно е заради аферата "Суджукгейт". Както Dnes.bg писа, депутатът на ГЕРБ Живко Мартинов е поискал тонове суджук за Бойко Борисов, както и телешка пъстърма и филе "Елена". След проверка на прокуратурата имунитетът му бе поискан.

За скандала бил информиран и премиерът. Самият Мартинов вече сам се отказва от имунитета и обясни, че атаките срещу него идвали от ляво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase