Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова реагира остро на решението на правителство да откаже да даде за 10 години паметника на Бузлуджа на БСП.

Още по темата

Според нея по този начин кабинетът е узаконил разрухата на чинията.

"Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни. И днес това беше направено уж от Патриотите - точно онези, за които националната история е знаме. Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки, Валери Симеонов, става по заръка на премиера Бойко Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите", написа тя в социалната мрежа Facebook.

Тя уточни, че  даването право на ползване не е незаконно.

"Самият регионален министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България, защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България", продължава коментара си Нинова.

Тя определя решението като  страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм.

"Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника", завършва позицията си Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase