Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова така се ядоса от ГЕРБ, че прати писмо, за да се оплаче лично на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Още по темата

"Днес, Европа и целият цивилизован свят се борят с омразата, агресията, разделението и крайностите. Вие сте част от кампанията „Не” на езика на омразата, но вашите членове от ГЕРБ явно не споделят необходимостта й.
От най-високата трибуна в страната ни – българския парламент, членовете на ГЕРБ, които са част от вашето политическо семейство, всяват омраза, агресия и конфонтация. В българския парламент те наричат опозицията "небългари“, "безродници”, "кръвопийци”, "убийци“, пращат я в Сибир и Северна Корея“, сигнализира тя.

Нинова напомня, че на последните парламентарни избори БСП получи подкрепата на близо един милион български граждани.

Според нея заклеймяването на левицата е агресия не само към членовете на БСП, но и към всички хора, които й гласуваха доверие.

"С изказванията си вашите колеги от ГЕРБ поставят линии на разделение не само в парламента, но и в българското общество.Само след 7 месеца България ще председателства Съвета на Европейския съюз, в труден за Европа период - нарастващ евроскептицизъм, криза на доверието, трудни преговори по напускането на Обединеното кралство. В такъв момент, вместо да водим дебат за общото ни бъдеще в Европа, за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени, представителите на вашето политическо семейство от ГЕРБ използват  реторика от миналото - заклеймяване на политическия опонент и обиди”, оплаква се още червената шефка.

Дол пък също й е пратил писмо, в което препотвърждава неодобрението от страна на Европейската народна партия спрямо всякакъв вид език на омраза и разделение – и то от всички страни.

"Качеството на политиката в България, както във всяка друга страна, може само да спечели от нормален и цивилизационен диалог между всички политически сили. Надявам се, че всички политически партии в България, от целия политически спектър, ще се отнесат сериозно към тази задача и ще сложат край на тази будеща съжаление ситуация", отбелязва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase