Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и на България Владимир Путин и Румен Радев са обсъдили днес по телефона въпроси, свързани със сътрудничество между двете страни в различни сфери, включително енергийната, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Кремъл.

Кремъл уточнява, че двамата лидери са потвърдили своя взаимен интерес в развитието на руско-българското сътрудничество в различни области, включително в тази на енергетиката.

Обсъден е бил и въпросът за подготовката на съвместни мероприятия, посветени на важни в двустранния контекст юбилейни дати, като 25-ата годишнина от подписването на договора за приятелски отношения и сътрудничество, която се пада на 4 август 2017 г., и 140-ата годишнина от освобождаването на България от османско иго, която се пада на 3 март 2018 г.

Двамата лидери са се разбрали да продължат контактите на различни равнища.

Разговорът се е състоял по инициатива на българската страна, уточнява ТАСС. (БТА)

Коментари Напиши коментар

105

Герчо с тамбурата

преди 6 месеца

По телефона работата се върши на половина. Вижте Турция какво прави-три пъти ходи до Путин и ,,Турски-т.е. Южен поток в края на август стъпва на турска територия,а вие нали сте на голямо щесе молите да ви дадат ,,Хъбче,,-дави допуснат да вземете ,,малко вода от турската ,,Беглишка чешма, ама кой знае дъли ще ви огрее тая.

104

Анонимен

преди 6 месеца

Ако Джу се довлече в България, ще го посрещнем с камъни и дърве!

103

Анонимен

преди 6 месеца

Радев ако говори руския като английски, да внимава да не предизвика някоя война поради загубени в превода, защото Джу е много опасен!