Снимка: Булфото, архив

Ще вдигнем заплатите на полицаите, стига да намерим аргументи, заяви пред Нова телевизия МВР шефът Валентин Радев.

Той съобщи, че е говорил със синдикатите в сектор "сигурност" за проблемите на работещите в сферата.

Още по темата

"Изчаках един месец, в края на месеца се срещнах със седемте синдиката. Поисках да ми кажат с аргументи техните желания, за да мога да с аргументи да отида и да се договоря за парите", заяви Радев.

"Полицаите ще получат по-високи заплати, но чакам още аргументи да събера. Не може да няма желаещи да работят на най-ниските нива в системата, "на терен", както се казва. Вероятно заплатите не стигат", добави той.

Радев разкритикува соцдепутатката Елена Йончева за публичните й изказвания къде не работят камерите на границата ни с Турция и къде оградата е едноредова.

Според него такива неща не бива да се говорят от политиците, но ако толкова искат могат да получат информация на закрито заседание на комисията по вътрешна сигурност в НС. 

Той отсече, че където трябва да е двуредова, оградата е двуредова и това е по преценка на МВР и Гранична полиция, които дават заданието на областните управители.

На места, където има добра видимост, може да има лесен обход, равен терен, там оградата е едноредова. Става по-бързо и веднага намалява мигрантския натиск, а е и по-евтина, допълни Радев.

"Не трябва да се издава цялата информация публично за тази ограда. Така е, ерозират институциите - хората, работещи край границата, се обиждат от отношението на политиците", коментира МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase