Снимка: Bulgaria On Air

Решението за обединение с Реформаторския блок беше правилно, заяви в студиото на "България сутрин" създателят на ПП "Глас Народен" Светослав Витков.

"Обмисляхме идеята за тази коалиция дълго. Истината обаче е, че вариантите ни бяха два - или да се явим самостоятелно на парламентарните избори, или в коалиция. Преговорите с много формации са доста трудни и за известно време смятаме да останем на малко по-встрани от взимането на важни решения", подчерта музикантът.

"Поддържам връзка с много от десните лидери, но информацията, до която успях да стигна е, че нищо ново не се готви в парламента. Очакваме да видим какви действия ще предприеме този път кабинетът "Борисов 3", коментира Светослав Витков пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели още, че очаква този път правителството да е стабилно, но заради различните гледни точки на парламентарните групи по много от казусите, разглеждани в НС, едва ли то ще издържи пълен четиригодишен мандат.

"Ако вземем предвид личните качества, желания и нагласи на политическите партии, трябва да сме наясно, че пътят на обединението ще бъде изключително труден", допълни още Светослав Витков.

Относно предложението за въвеждане на мажоритарна избирателна система, музикантът е категоричен, че най-голямо притеснение създава неинформираността на българските избиратели за последиците от приемането на толкова значим законопроект.

"Обществото не си дава сметка какво ще се случи, ако в парламента останат само три партии", каза Витков.

Видео от разговора вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase