Снимка: архив, Bulphoto

"Воля" ще подкрепи законопроекта за мажоритарния вот, обяви лидерът на партията Веселин Марешки. По думите му това ще го направят заради вота на референдуа. Съпартийците му още искали да се въведе задължително гласуване и да се намали партийната субсидия.

"Пратил съм SMS на Слави, че ще внесем законопроекта, но той не ми отговаря", добави Марешки.

Лидерът на "Воля" коментира още, че е уважил правото на най-голямата парламентарна партия да излъчи премиер, но е гласувал "против" състава на новото правителство заради участието на "Обединени патриоти" в него.

"В Европа няма как да легитимираме националисти. От национализма до фашизма границата е малка – когато биеш хора по границата, това не е демокрация", заяви той пред bTV и разшифрова името на националистическото обединение като "Опитомени патриотари".

"Патерица няма да бъдем на никого, ще бъдем прожектор на българския народ", обяви още Марешки. В тази връзка той посочи, че по-късно днес ще получи и разгласи документи за скандална сделка в община на ГЕРБ.

От думите му стана ясно, че става въпрос за два еднакви участъка (вероятно пътни) в две различни общини, единият от които, необяснимо защо, е струвал с 400 000 лв. повече.

Марешки, който е и зам.-председател на Народното събрание, остана без имунитет заради двете дела срещу него – за изнудване на собственик на пицария и за побой над общинския съветник Костадин Костадинов. Става дума за случай от преди няколко години, свързан с наема на заведението.

"Аз имам най-голям интерес този пасквил възможно най-бързо да приключи. Когато насреща си имаш лъв, ти го виждаш и може да се бориш. Когато ти се лепи бацил, ти не го виждаш (…) Когато бацилът се лепне на някой известен човек, и той става известен", коментира Марешки, като допълни, че ответната страна бави делото.

"Няма побой, има хора, които търсят конфликт с известни хора, за да станат известни – това момче преди няколко години се кандидатира за кмет и търсеше сблъсък с мен. С какво е известно това момче – че се удари в шамара на Веселин Марешки!", категоричен бе бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase