Снимка: архив, Булфото

Позициите между току-що сформираната управляваща коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти", и партия "Воля" изглежда се сближават. Въпреки че Веселин Марешки категорично каза, че не са водени никакви преговори и разговори с ГЕРБ, партията му е готова да подкрепи кабинета, пък и да участва с експерти.

"Воля" няма да настоява за условия, освен за поетите ангажименти пред българските граждани, обясни Марешки.

"Чакаме да приключат срещите с националистите, след това ще се срещнем да видим какъв документ искат да представят за подкрепа", обясни Марешки в кулоарите на парламента и уточни обаче, че няма да подкрепят "просто ето така".

На въпрос дали "Воля" би участвала с експерти и министри Марешки заяви, че са подготвени във всяка сфера, но той самият не би заел пост.

"Имаме експерти, кадри, готови сме във всяка една сфера с много силни кадри, тъй че е въпрос на желание на най-голямата партия. Тя си избира партньорите и експертите", каза той.

Марешки отчете, че и 90% от предизборната програма на "Воля" започва да става и част от програмата на коалицията. Затова е и много вероятно да дадат подкрепата си по тези точки.

"Няма да имаме настояване за нищо, освен за решаване на проблемите в българската държава. Дали ще е подписано, устно договорено, в залата се вижда какво подкрепяме и какво не. За всяко нещо сме готови да го дебатираме и да го защитим", заключи Марешки.

По повод на делото срещу него Марешки заяви, че няма какво да крие и ще търси максимална публичност.

"Когато има публични скандали, всеки трябва да излезе и да защити името си", каза той.

Той коментира, че е проблем, че главният прокурор не може да бъде разследван. Марешки призова по въпроса да се търси някаква процедура, тъй като всички трябва да са отговорни пред закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase