Снимка: архив, Булфото

За пореден път служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че спорните идеи за уседналостта, които предизвикаха брожение сред политици и общественици, не са дело на неговия екип, а на президентската администрация.

Още по темата

"Идеите за уседналостта при гласуване дойдоха от президентството и бяха развити в законопроект, който беше прибързано афиширан. Той има правилно зърно, но не беше както трябва направен и представен. Не съм вътре в казуса все пак... Нямам общо като цяло с този законопроект. Той е между президентството и министерството на правосъдието. Това беше прибързан ход, който спокойно можеше да бъде икономисан. За мен хора, които не знаят български език, които са неграмотни, не трябва да определят как се управлява България. Хората, които са неграмотни, нарушават своите конституционни задължения да знаят български език", беше категоричен Герджиков.

Той сподели, че е ядосан от несправедливата слаба оценка дадена на ръководения от него служебен кабинет.

"Че е тежко, тежко е, това го знае всеки, който е бил на тази позиция. Мисля, че се справих добре, въпреки, че Нинова ми даде оценка "4". Може би това е било по четирибалната система. При положение, че ние осъществихме много добре организирани избори, наваксахме известни изоставания за председателството на България на ЕС и това го доказа поканата на Бойко Борисов Деница Златева да влезе в следващия кабинет. Но заради партиен егоизъм няма да стане и това аз не го разбирам", обясни премиерът пред Нова тв.

Герджиков обяви, че преди предсрочните избори не е приемал политически лидери, след тях обаче на няколко пъти се срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но не пожела да влезе в конкретика за темите на срещите с лидера на ГЕРБ.

Остава една седмица от мандата на служебното правителство,"след това ще се наспя", заключи с усмивка той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase