Снимка: архив, Bulphoto

Това, че не сме в парламента, сме си го заслужили, няма нужда да ни съжаляват. Това коментира подалият оставка лидер на "Нова република" Радан Кънев.

По думите му проблемът е, че има общност от 500-600 хил. икономически независими хора у нас, които ще пострадат.

"Властта ще започне да издевателства над тях, защото именно това е целта й - да управлява икономическия бизнес", поясни Кънев.

Още по темата

Въпреки това бившият съпредседател на Реформаторски блок призна, че в краха на изборите има и нещо положително.

"Семейството ми се радва на резултатите, защото вече имат баща и съпруг вкъщи. Колегите адвокати също се радват. Никой няма интерес да има близък човек политик, особено ако той е честен. Да не говорим, че за способен професионалист тази работа не е доходоносна", разказа той пред Нова тв.

Кънев коментира и проекта "Реформаторски блок". По думите той е хубав, но неслучил се: "За съжаление, успехите останаха само електорални - получени гласове, но за да се свърши работа, да промени живота на хората, беше нужно организационно единство. Това не става с мускетарски снимки. Трябваше всеки лидер на отделните партии да осъзнае отговорността за създаване на общ гръбнак. Това така и не се случи. Резултатите от изборите показаха, че единството е без алтернатива".

Кънев коментира и защо хората са избрали да гласуват за ГЕРБ като алтернатива на БСП, а не за него и "Да, България".

"Представителите на автентично десните политически програми, се явихме с три такива. Това беше самоубийствен напън. Моят проект още отпреди една година беше да се явим в една коалиция, но след това се създаде проектът "Да, България" и те решиха да се явят самостоятелно на изборите", разказа Кънев. По думите му решението да се конкурират, вместо да бъдат заедно, лишило 300 000 избиратели от свои представители в парламента.

"Ако имахме 20 депутати, можеше да коментираме кой да е премиер. След като не можеш да докараш 4%, е смешно да коментираш. Ти си извън парламента и никой не се интересува от мнението ти. Затова и аз си ходя с оставката. Поех отговорността за това, което се случи, за серията от политически грешки, които направих. Божидар Лукарски показа, че е мъжкар и също подаде оставка. С него сме имали различия през годините, но го уважавам. Миглена Кунева не го направи, но това си остава вече във фолклора и народния хумор. Но има по-важни неща, догодина предстоят да се вземат изключително важни решения за реформите в българското правосъдие. А нас, хората, които сме най-близко до това нещо, няма да ни има", завърши Кънев.

Коментари Напиши коментар

46

наблюдател

преди 4 години

Ей, тоз с голямото чело една умна приказка да каже най -накрая!

45

FUCK OF

преди 4 години

ТО ПЪК...НЯКОЙ ЗАРИТАЛ ЗА ВАС.....

44

Анонимен

преди 4 години

От 2015 година левите преструващи се на десни взеха властта,не се учудвай,че сте вън,но и Москов много помогна с поведението и "управлението" си.Сега мафията си има държава и от "ляво" и от "дясно",макар че нито лявото им е ляво,нито дясното им е дясно.Надявам се,патриотите да не сглупят и ги хързулнат,ако изобщо някой ги допусне да вземат самостоятелни решения!