Снимка: Булфото, архив

Ограничаването на депутатските мандати е евтин популизъм, смята депутатът от БСП Георги Божинов.

На последния конгрес на левицата, членовете й взеха решение, че партиец не може да бъде депутат повече от 12 години.

Още по темата

Конгресът се очакваше с напрежение именно заради намерението на лидера Корнелия Нинова да "пенсионира" старите кадри на БСП. Сред тях попаднаха Георги Божинов, Михаил Миков, Ангел Найденов и Янаки Стоилов.

Божинов поясни, че още преди да се бъде приета идеята за мандатност, той е заявил, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

"Вярно е, че повече от 1000 души бяха заедно с мен депутати. Някои си заминаха след първия опит, други не се забелязваше, че са в парламента, а онези, които са останали и правят впечатление, са много благодатна почва да се каже: "Стига вече, време е да си вървят", смята Божинов.

"На БСП й трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава", каза още той пред bTV.

По думите му той лично не е обиден от това, че ще бъде "пенсиониран" като депутат на левицата, защото и без това е на прага на пенсионната възраст.

"Колегите ми, хора които поддържаха линия, която животът потвърди, да им кажеш, че промените изискват промяна и в тяхната позиция в политиката, е повод не само за обида", каза той.

Коментари Напиши коментар

40

ognyanz

преди 5 години

Откъде това заглавие? Къде Георги Божинов "вини в евтин популизъм БСП"? Това за евтиния популизъм е опорна точка на ГЕРБ. Те ли са дали на К'амелия Ц'ветанова заглавието?

39

Анонимен

преди 5 години

Хрантутник! Взимаше партийни мандати без да го харесваме в нашия край.

38

u4en

преди 5 години

Този и другите трябва да знаят - ще връщат пари...ще отговарят за вс.безобразия . И най-страшното за тях - и децата им ще връщат....с лихвите !