Снимка: архив Булфото

Без Реформаторския блок не може да има дясно правителство.  Това предупреди лидерката на ДБГ, един от лидерите на РБ Меглена Кунева.

Реформаторите са на ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента, стана ясно от последния сондаж на "Галъп". По-ранни социологически проучвания пък показваха, че РБ няма да влезе в следващото Народно събрание.

Днес Кунева не пожела да отвърне на някогашния си партньор Радан Кънев, че . Реформаторският блок е "килерът на ГЕРБ”.

Още по темата

"Разговорът през обиди не е моят спорт”, каза тя пред bTV.

Кунева обясни, че не е изключено Реформаторите да бъдат конкурент на ГЕРБ, ако така се развият нещата. Възможно било обаче и да са партньор, а и коректив.

"Ще бъдем конкурент на ГЕРБ до момента, в който приключим този изборен цикъл. Ако има основание, ще си партнираме след това", разясни още тя.

Кунева коментира и темата за номинацията на българския еврокомисар. Вчера шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер каза след срещата с президента Румен Радев, че в Комисията ще изчакат редовно правителство да излъчи комисаря.

"Ако интересът на България е да има еврокомисар, а аз смятам, че всяка страна има този интерес, е добре това да се направи колкото се може по-бързо", коментира Кунева.

Според нея кабинетът на Бойко Борисов също е можел да направи номинацията, но правилно взел решение да отложи, тъй като бил в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase