Със служебния кабинет президентът Радев парира всякакви критики, които биха могли да се отправят към него - че е прекалено в ляво или прекалено в дясно. Това каза в предаването "България сутрин" журналистът и писател Петър Волгин.

Днес става официалното предаване на властта на служебния кабинет. Пред Bulgaria ON AIR бившият министър на културата д-р Петър Стоянович и Петър Волгин коментираха състава на кабинета, избран от Румен Радев.

"Направен е опит за един много добър баланс. Дали той ще се получи зависи от работата на конкретните министри", посочи журналистът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Още по темата

Д-р Петър Стоянович заяви от своя страна, че този опит за баланс между различните лагери и интереси e доказателство за изразената позиция от лидерa на БСП Корнелия Нинова, че няма да имат намеса в правителството.

Волгин твърди, че настоящите министри и техните колеги могат да извадят голяма част от далаверите, от нередностите и съмненията, които се трупаха в обществото. Според д-р Петър Стоянович това звучи "много хубаво да си го пожелае човек", но няма да има време.

"Не знам и дали самата политическа класа някога е имала силата да ревизира каквото и да е зад себе си. До днес реално осъден и лежал министър в България няма", коментира бившият министър на културата.

Според Волгин политическа криза в страната няма, а по-скоро има желание за генерална промяна и стремеж към тотално преоформяне на политическата класа. По думите на журналиста не е страшно дали ще има избори, по-страшното е това, че няма политически сили, които да олицетворяват модерното мислене и в същото време националния интерес.

"Достатъчно е този кабинет да успокои нещата и да ни подготви за следващия сблъсък. Мисля, че напролет ни очаква съставянето на един много сложен кабинет", заключи д-р Петър Стоянович.

Коментари Напиши коментар

11

Пешко

преди 4 години

Волгин да се беше кръстил Белиискъров или Лудоянев.

10

Вотър Пелгин

преди 4 години

-Винаги съм с таз , която е на власт ! И сега ще се ориентирам Овреме .

9

Анонимен

преди 4 години

Божееее, взеха да показват по ТВ най-гнуснитe ушaнки.....