Снимка: БТА

Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза на брифинг след Националния съвет на "Движение България на гражданите” от РБ председателят на партията Меглена Кунева.
 
Без Реформаторския блок в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи, категоричен бе Найден Зеленогорски, като добави, че дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи.

Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ е, че ще бъде част от следващия парламент. РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти.

Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ, категоричен бе той.

Проф. Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите. Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за РБ, каза той.

Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Централна тема днес е отчетът на министрите на РБ и участието ни в управлението, което представих аз, както и отчетът на Найден Зеленогорски за работата на Парламентарната група на РБ и депутатите на ДБГ, добави още тя, цитирана от пресцентъра на партията си.

Кунева обяви, че ДБГ прави пълна мобилизация за Първия съюзен конгрес на РБ на 28 януари в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase