Снимка: архив, Bulphoto

Общ преглед

Зам.-председателите на СДС Румен Христов и Костадин Марков, лидерът на БНД Борислав Великов и Александър Христов от постиянното присъствие на БЗНС върнаха на президента Росен Плевнелиев третия, последен проучвателен мандат.

"Съжалявам, че тези усилия не доведоха до резултат, отиваме на предсрочни избори", каза държавният глава.

В 12 ч. се очаква президентът да направи извънредно обръщение към нацията. Очаква се да обяви, че до дни ще бъде съставено служебно правителство, пише 24 часа.

След връщането на мандата топката ще е изцяло в ръцете на президента Росен Плевнелиев, който ще трябва да реши дали да назначи служебен кабинет, който по всяка вероятност ще управлява страната по-малко от месец - до 22 януари 2017 година.

Пред държавния глава сега има 3 варианта. Първият – да назначи служебен кабинет за трети път в своя мандат. Вторият е да бави нещата и да остави правителството в оставка до 22 януари, а третият - правителството в оставка да бъде преназначено като служебно правителство.

Самият Плевнелиев подчерта, че на този етап не е обсъждал имена за бъдещ служебен премиер. "В президентството дадох път на много млади хора, компетентни, умни, знаещи. Но всякакво спрягане на имена в момента е извадено от контекста и не е актуално на този момент. Аз никого не съм канил", подчерта Плевнелиев преди няколко дни в интервю за Дарик радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар