Меглена Кунева. Снимка: БТА

Партиите от Реформаторския блок са преподписали споразумение да продължат заедно напред. Това обяви председателят на СДС Божидар Лукарски пред журналисти след заседание на Изпълнителния съвет на Блока.

Той уточни, че ДСБ са били поканени да присъстват на Съвета, но не се отзовали. Останалите в РБ продължават заедно "независимо от всички катаклизми".

Още по темата

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева посочи, че споразумението няма срок, но е много важно за реформаторите, за да покажат, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи "изключително устойчиво", въпреки трудности, които са имали вътре в Блока.

Меглена Кунева не пожела да коментира новия политически проект на ДСБ и Радан Кънев. По думите й Петър Москов ще бъде в индивидуално качество част от преподписаното споразумение.

Кунева покани всеки един от ДСБ да се присъедини към документа, като уточни, че тази покана е отворена в следващите три месеца. По думите й споразумението дава възможност за индивидуално членство в Реформаторския блок, без да е необходимо човекът да е част от някоя от партиите в Блока, както го е подписал проф. Тодор Танев.

За евентуални предсрочни избори тя посочи, че от РБ са готови.

"При нещата, които стоят пред страната, те не са желателни", коментира Кунева. Все пак тя увери, че РБ ще се явят заедно, ако има такива, за да ги спечелят.

Лидерът на ДБГ призова всеки глас, който е бил за Блока, да отиде в подкрепа на Цецка Цачева на балотажа. Според нея Цачева може да привлече всички дясно мислещи хора.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase