Снимка: архив, Булфото

В ГЕРБ могат да се обсъждат до 15 кандидати едновременно. За разлика от другите партии, при които се обаждат на един генерал и го канят за кандидат-президент. Имаме изключително много хора, които имат потенциал да заемат поста, настоя зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му партията им се подготвя изключително сериозно за идния вот още от лятото.

Още по темата

"В ГЕРБ има много кандидати, които са обсъждани. Голям е процентът на вероятност кандидатът за президент на ГЕРБ да е един от тези четиримата: Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Вероятността е 99%", пресметна Цветанов пред bTV и посочи, че и плакатите им вече са готови.

Той обаче отказа да назове конкретно име и напомни, че ГЕРБ ще обяви кандидатпрездинтската си двойка официално на 2 октомври.

Дясната ръка на премиера Бойко Борисов коментира и кандидатурата за президент на бившия премиер Пламен Орешарски.

"В целия си политически живот г-н Орешарски е бил зависим човек. Той самият призна, че се е съобразявал с това, което са казвали председателите на партиите, които са го издигнали. Това се случва и сега", категоричен беше той и настоя, че БСП и ДПС трябва да отговарят за провалите на управлението на държавата в този период.

Цветанов коментира и скандалът с кандидатурата на България за генерален сектретар на ООН.

"Двете жени, които участват за ООН са изключително отговорни и са постигнали много. България се гордее с тях. Донякъде може би сме се поддали на натиска през февруари месец, за да номинираме Бокова", призна той.

По думите му шансовете българска да оглави организацията се изчерпва, именно заради това се е стигнало до това решение.

"Трябва всички българи да се обединим около един кандидат, за да имаме шанса да излъчим първата жена, която да оглави ООН. Убеден съм, че ще имаме един резултат, с който ще се гордеем. В момента най-важното е да можем да намалим вътрешнополитическото напрежение. Този пост не решава вътрешнополитически въпроси. Затова нека да бъдем българи и да спрем със спекулациите", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase