Снимка: архив, Ройтерс

Правителството освободи Стефан Цанков като председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и назначи на негово място Александър Манолев.

Промяната се прави по предложение на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съобщиха от правителствената пресслужба.

Стефан Цанков бе на поста от 2013 година.

Александър Манолев е завършил висшето си икономическо образование във Великобритания, специализирал е в Будапеща и Лондон в сферата на инвестициите и управлението на европейски проекти.

Има дългогодишен професионален опит в областта на маркетинга. От ноември 2015 г. досега заема поста заместник-министър на туризма.

Председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на икономиката.

По-късно от пресслужбата на правителството съобщиха, че Маргарита Пейкова-Юлиянова и Валтер Василев са назначени за заместник-председатели на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор със заповед на премиера Бойко Борисов. От поста на заместник-председател на агенцията е освободен Митко Михайлов.

Маргарита Пейкова-Юлиянова е магистър по финанси от Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов и целият й трудов стаж е в Националната агенция по приходите. Валтер Василев е икономист, дипломиран в УНСС, като е работил в Столичната дирекция на вътрешните работи и в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase