Генерал Румен Радев има шанс за победа на президентските избори, коментира пред "Фокус" социологът Андрей Райчев.

Още по темата

Според него кандидатът на БСП и АБВ за "Дондуков" 2 ген. Румен Радев е наразпознаваема личност, което е правилна тактика. Райчев посочи, че БСП предприема мъдър хор, като предлага нов човек за поста.

"Той е пилот, генерал, любимо на българския народ, излъчва младост и сила, същевременно е достатъчно зрял и върху него могат да бъдат наслагвани надежди. Фактът, че е неразпознаваем и за първи път го чуваме, тъй като е известен само в своя тесен професионален военен кръг, е положително за него, а не отрицателно", посочи Райчев.

"Хората могат да насложат върху него своите надежди и очаквания, той самият може да моделира себе си, да подчертае определени свои черти, да разказва истории, които не сме чували, да разказва за планове, които да звучат правдоподобно от неговата уста", коментира социологът.

Андрей Райчев допълни, че левите партии ще залагат на националистическия елемент в своите послания по време на предизборната кампания. По думите му тези настроения са актуални и в Европа заради задълбочаващата се мигрантска криза.

Напълно очаквано миналата седмица и БСП, и АБВ, подкрепиха кандидатурата на ге. Румен Радев за президентската надпревара.

"Аз се целя във всички българи, които мислят за България, една България, здраво стъпила на своите национални интереси, лоялен член на НАТО и на ЕС, с активни способности, самостоятелна и активна", отсече тогава генералът, който напусна армията, за да тръгне на битка за държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase