Снимка: Булфото, архив

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков обвини МВР шефът Румяна Бъчварова, че е допуснала "Вътрешна сигурност" да се превърне в инструмент за разправа със почтени хора от МВР.

Още по темата

Той визира конкретно случаите с отстранените началници на районните управления на МВР в Асеновград и в Първомай.

Петков уточни, че след извършените дълги проверки няма събрани данни за извършени нарушения от тези хора. Това според него е показало, че "Вътрешна сигурност" има тежки пороци и че може да бъде политически използвана.

Румен Петков посочи, [цитиран от БТА, че така Бъчварова е съучастник в унищожаването на човешки съдби.

Той обяви, че дискредитираният началник на полицията в Асеновград Димчо Темелков от днес е назначен за заместник-кмет в община Асеновград с ресор "Общинска собственост и транспорт".

Според Петков, такива решения са изключително важни, защото показват, че почтените хора са нужни на държавата и гражданите.

В Пловдив заместник-председателят на АБВ изрази задоволството на партията от вчерашното решение на правителството "ВМЗ" и "Кинтекс" да бъдат включени в забранителния списък за приватизация.

Румен Петков определи като несериозни и смешни предлаганите стимули за повишаване на избирателната активност, като томболи и други такива. Според него добър резултат в тази насока може да бъде, например, един ден отпуск за всички упражнили си право на глас гласоподаватели. Той допълни, че такова предложение е обсъждано в парламeнтарната група на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase