Снимка: БСП

Председателят на НС на БСП Михаил Миков се срещна с американския посланик в Република България Н.Пр. Ерик Рубин в централата на левицата в София. Срещата премина в дух на откровеност и партньорство, съобщиха от червения пресцентър.

Срещата бе опознавателна във връзка с началото мандата на дипломата у нас. По врече на нея са били обсъдени теми за актуалната политическа и социално-икономическа обстановка в България, както и българо-американските отношения. Миков и Рубин обсъдили съвременните предизвикателства пред Европа, както и бежанската криза.

Соцлидерът разказал на американския дипломат какво мисли БСП по вътрешно и външнополитически въпроси. Посланикът пък оценил приноса на БСП в членството на България в Европейския съюз. Той заявил готовност всички въпроси да бъдат обсъждани в дух на добронамереност и желание за сътрудничество. 

На срещата присъствали и зам.-председателят на ПГ на БСП и говорител на партията Атанас Мерджанов и началникът на кабинета на председателя на НС на БСП Борис Иванов. От страна на посолството бил и Марк Дилард, съветник по политическите и икономическите въпроси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase