Снимка: Bulgaria On Air

В "Гранична полиция" започва проверка след изтекло скандално видео в медийното пространство. В него се вижда как нелегални мигранти преминават браздата пред погледите на гранични полицаи, абсолютно необезпокоявано.

Трябва да се проведе всестранно, обективно и пълно разследване, каза депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов в ефира на Bulgaria ON AIR. Той посочи, че се притеснява заинтересованите да не прикрият случая, защото по думите му те се намират на много високо ниво във властта и "има опасност да замажат нещата".

"Става въпрос за много тежък скандал. За мен е много важно как ще протече разследването му, защото още вчера видях опити да се замаже. Този канал е покровителстван от най-високо ниво", смята ген. Атанасов.

Ако от правителството искат да бъдат обективни в разследването на този казус, вътрешният министър Румяна Бъчварова трябва да отстрани от това разследване ръководството на "Гранична полиция" в лицето на директора и заместник-директорът, както и да не допуска главният секретар на МВР, посочи още ген. Атанасов.

Той съобщи, че утре по време на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще поиска да се създаде подкомисия, която да извърши цялостна проверка колко групи в този участък са преминали и са задържани.

"Сумата, която плаща всеки един преминаващ, е между 500 и 1000 евро. Това всичко го знаят", отбеляза експертът.

"Такъв тип казуси се появяват в резултат и са в пряка последица от кадровата политика на Бойко Борисов в сектор "Сигурност". Всички знаят, че секторът се кадрува лично от него", добави още генералът.

Сектор "Сигурност" е най-непрозрачният, категоричен е Атанасов. По думите му никой не знае какво се случва там и няма видими резултати. Има ескалация и на битовата, и на организираната престъпност. От друга страна няма разследване срещу лица от висшите етажи на властта, добави още той.

По думите му в сектора трябва да има кардинална промяна.

Аз лично смятам да започна вече да говоря за всички проблеми в сектора с имена, с зависимости и обвързаности, подчерта той.

"Поставих вече два въпроса публично пред премиера. Вчера той е казал някъде, че няма да си говори с мен, защото съм много малък. Малък съм на ръст, но иначе няма да позволя по този начин да се развият нещата", коментира още той.

Чуйти целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase