Снимка: IMPACT PRESS GROUP, архив

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователен адрес до семейството на внезапно починалия тази сутрин директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

"Днес загубих скъп приятел, човек, на когото вярвах и можех да се доверя", пише премиерът.

"През годините на общата ни работа в системата на МВР, както и като директор на Агенция "Митници", Ваньо Танов многократно доказа своя професионализъм, изключителна принципност и последователност. Той вървя по своя път с достойнство и чест и ще бъде помнен от приятелите и колегите си със своята решителност и всеотдайност, с която защитаваше интересите на България", посочва още Борисов.

Министърът на финансите Владислав Горанов също изпрати съболезнователен адрес до близките на Ваньо Танов.

"Генералът ще остане в паметта ни като достоен човек, мъжки отстояващ принципите си за честност, почтеност и справедливост", посочва финансовият министър.

Горанов изразява скръбта на цялото Министерство на финансите за човека Ваньо Танов, с когото всички са работели "в синхрон, пълноценно и с ясни приоритети", посочва той.

В съболезнователния адрес се казва още: "Ще си спомняме времето, в което Ваньо Танов ръководеше Агенция "Митници", с промените и реформите, които той предприе, за да може българската митническа администрация да заеме достойно място сред голямото митническо семейство. Под негово ръководство бързо и ефективно "Агенция "Митници" постигна резултатите, които обществото и държавата очакваха".

Ваньо Танов почина внезапно тази сутрин.

По първоначална информация 57-годишният началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин. Извикана била линейка. Танов починал в нея на път за болницата.

Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Роден е на 22 септември 1958 година в град Монтана.

От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР.

През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юи 2007 г. Ваньо Танов подаде оставка.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби.

Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията. Женен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase