Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите. Това заяви пред журналисти в Москва лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който участва в Международен парламентарен форум.

Още по темата

"На практика Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите. Европа е в опасност от днешната имигрантска вълна. Това е голяма опасност и за България, тъй като ние сме малка държава и слабо защитени. Това е мнението на моята партия", каза Волен Сидеров, цитиран от РИА "Новости".

Националистът смята за актуална идеята на Москва за създаване на широка коалиция за борба с терористите в Сирия и Ирак.

"Аз ще повдигна този въпрос – за подкрепа на инициативата на Русия за създаване на широка коалиция за борба с тероризма, в българския парламент", съобщи пред медиите Сидеров.

В речта си в понеделник на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк президентът на Русия Владимир Путин призова международната общност за създаване на широка международна антитерористична коалиция с участието на ислямски страни.

В сряда Съветът на федерацията разреши на Путин изпращане на руската армия в Сирия. Няколко часа по-късно руската авиация започна да нанася въздушни удари в близкоизточната страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase