Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите. Това заяви пред журналисти в Москва лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който участва в Международен парламентарен форум.

Още по темата

"На практика Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите. Европа е в опасност от днешната имигрантска вълна. Това е голяма опасност и за България, тъй като ние сме малка държава и слабо защитени. Това е мнението на моята партия", каза Волен Сидеров, цитиран от РИА "Новости".

Националистът смята за актуална идеята на Москва за създаване на широка коалиция за борба с терористите в Сирия и Ирак.

"Аз ще повдигна този въпрос – за подкрепа на инициативата на Русия за създаване на широка коалиция за борба с тероризма, в българския парламент", съобщи пред медиите Сидеров.

В речта си в понеделник на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк президентът на Русия Владимир Путин призова международната общност за създаване на широка международна антитерористична коалиция с участието на ислямски страни.

В сряда Съветът на федерацията разреши на Путин изпращане на руската армия в Сирия. Няколко часа по-късно руската авиация започна да нанася въздушни удари в близкоизточната страна.

Коментари Напиши коментар

68

***

преди 7 години

В сирия путин спасява собствения си рейтинг и нищо друго :D

67

Анонимен

преди 7 години

Тоя мишок изпълзя, щели да спасяват. Ще видите каква вълна от бежанци ще плъзне сега. Аман от техните спасявания.

66

България над всичко

преди 7 години

ДОЛЕН СИДЕРОВ ЖАЛЪК ПРОДАЖНИК СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ