Снимка: архив, Булфото

Един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов се измъкна от коментар по темата за разполагането на "горещи точки" с бежанци у нас с опит за шега. Той отказа да каже мнението си с аргумента, че не знае какво е "гореща точка" според Ангела Меркел.  

Още по темата

Вчера канцлерът на Германия обяви, че България сама е поискала разполагането на такива точки на нейна територия. От страна на българските власти обаче тази информация бе категорично отречена.

"Трябва да ми обясните какво значи гореща точка, защото не знам, пък не съм се чувал с Меркел да я питам какво има предвид", отвърна Симеонов на репортерите. Той категорично отказа да коментира буквален превод.

Според депутатката от "Атака" Магдалена Ташева пък разполагането на горещи точки от бежанци у нас ще е трагично за България.

"Аз смятам, че Меркел не лъже, защото тези в Брюксел купуват суверенитет, те предлагат по 6 хиляди евро на глава пришелец, ако страната позволи да приеме такова мнозинство, което ще я унищожи като православна християнска нация. Това е нагло", обяви депутатката.  

Тя припомни и писмото на турския премиер до лидерите в ЕС. В него много любезно той заплашва България и цяла Европа, че ако не му позволят да завземе една територия в Северна Сирия под претекст да създаде там хуманитарна зона, в която пришълците да бъдат върнати, то той ще отприщи бенд и 7 милиона ще се излеят в Европа", каза още депутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase