Снимка: архив Булфото

Йорданка Фандъкова влиза в битката за трети кметски мандат в София. Макар ГЕРБ все още да не са издигнали кандидатурата й официално, сегашната кметица даде да се разбере, че тя отново ще е претендент на управляващите за столичен градоначалник.

"Надявам се кампанията да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София", каза Фандъкова пред bTV.

Още по темата

Тя обясни, че ще прави агитация само по време на предизборната кампания – месец преди вота. Затова и отрече течащите в момента ремонти из столицата да са свързани с изборите. Фандъкова обясни и че няма притеснение за изборите, защото екипът й работи във всички сфери през последните години.

"Моята програма винаги е била с ясен план за действие и точни обекти", каза още тя и допълни, че няма как да се свърши всичко за 4 години и по тази причина не може да се обещава да се реши всичко.

Йорданка Фандъкова обясни и че в момента общината изпълнява тригодишна програма, която е започнала миналата година. "Стараем се да не се блокира изцяло града, а в същото време базовата инфраструктура няма алтернатива", обясни тя и отбеляза, че догодина най-активни ще са ремонтите на кварталните улици.

Столичният кмет увери и че в момента всички ключови ремонти – като този на "Цариградско шосе" и "Руски паметник", се движа в срок и трябва да бъдат приключени до 15 септември, когато трафикът става особено засилен. Ремонтът около НДК пък трябва да е готов до края на годината, като за следващата пролет ще остане само пространството пред Двореца на културата, където са открити сериозни проблеми с хидроизолацията.

Кметицата беше категорична и че навсякъде, където е разкопано от "Топлофикация" или "Софийска вода", например, ще бъде асфалтирано. Тя се похвали с процедурите за нови трамваи и изрази надежда в следващите години автопаркът да бъде обновен. Като добри постижения на екипа си, тя посочи и строителството на детски градини и посочи, че това е нейната лична кауза.

На въпроси на майки с колички за средата, в която трябва да се движат с децата си, столичният кмет заяви, че разбира проблемите им и от личен опит и каза, че в някои от подлезите се строят асансьори, както и че се работи за ремонта на тротоарите, но не даде конкретни срокове кога родителите с малки деца или хората с инвалидни колички ще могат да се движат спокойно и без препятствия из София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase