Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков се възмути от ембаргото на ЕС върху руски политици. Той попита и дали е редно само отбрани политици от съюза да пътуват и да се срещат.

Соцводачът направи коментара си след завръщането си от Москва, където се видя с председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин. Той е сред руските политици, на които Брюксел забрани да пътуват в страните от Европейския съюз заради кризата в Украйна.

"Какво значи ембарго? Да не се срещаме ли?", попита Миков и продължи: "Върху мен има ли ембарго? Е, добре, да не контактуваме политиците ли? Да пътуват само някои отбрани политици от ЕС, така ли?"

Лидерът на БСП обясни, че е бил в Москва по покана на партията "Справедлива Русия", която е член на Социнтерна. Двете формации обсъдили много теми, една от тях прогресивното подоходно облагане.

"Те по същия начин разглеждат въпроса като генерираща справедливост и внасят законопроекти за отмяната на плоското данъчно облагане в Русия", каза още Миков.

Той коментира и обвиненията, че е бил в Москва точно за годишнината от референдума в Крим, с който полуостровът премина към Русия.

"Имаше единия ден годишнина от референдума, на другия ден годишнина от нещо си, всеки ден е някаква годишнина. Да не се срещаме, защото има някаква годишнина ли?", попита Миков и допълни, че това е случайно съвпадение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase