Снимка: БТА
fallback

Всяка нова сесия на парламента започва със състезание по есета, а трябва да е по политическа отговорност, смята лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Той не очерта приоритетите на партията си за новия политически сезон, а наблегна на атентатите в Париж в изказването си по време на първото заседание на НС за тази година.

Oще по темата
„В Париж бяхме свидетели на една театрална постановка, ниско бюджетна, за разлика от тази на 11 септември, но пък с огромен ефект, показаха ни едно клипче, казаха, че са убити едни хора, след това казаха, че са убили нападателите и приканиха целия свят да се възмущава, а аз се възмущавам от лицемерието и не мога да приема, че това стана без подкрепата на службите“, коментира националистът.

Според него ислямският фундаментализъм в момента не е роден от Корана, а от централното управление на ЦРУ в САЩ.

Огромни средства бяха дадени на муджихидините да се бият с руснаците от ЦРУ, а след това те се превърнаха в Ал Кайда, смята той.

"Вместо да се събират на разходка лидерите на страните в Париж, трябваше да кажат на САЩ да спрат с тази си политика, защото ще запалят света“, посочи още Сидеров.

От БДЦ пък направиха извода, че от Париж дойдоха примери за световно разделение и световна солидарност, които показват, че в страната ни трябва да се изгради общество, основано на солидарност, равнопоставеност на всички граждани, ясно ориентирано в защита на българския национален интерес и обединена Европа.
 
От името на БДЦ Красимира Ковачка заяви, че управлява коалиция твърде често жертва решимостта си за реформи в името на оцеляването си.

"Ние обаче виждаме и възможност в динамичните мнозинства на това Народно събрание, възможност за важни законодателни промени. Онези, които ще подобрят живота на хората, ще върнат гордостта им, че са българи и ще покажат, че държавата е на страната на своите граждани. Онези промени, които ще илюстрират промяната на политическия модел - към диалог, консенсус и разумни компромиси“, коментира тя.

В сферата на икономиката БДЦ е подготвила законодателни промени, които изцяло подкрепят националния, българския бизнес, създаването на  конкурентоспособна икономика, основана на знанието и модерните технологии, анонсира Ковачка.

Тя акцентира и върху нуждата от пенсионна, здравна и съдебна реформа.

Борислав Борисов от АБВ пък обяви, че партията ще е коректор на правителството, макар и да има представител в него в лицето на социалния министър Ивайло Калфин и ще търси диалог с останалите партии за добруването на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 9 години

Волен е не по малко луд от всичките *** и социопати в парламента и МС.

95

ха ха

преди 9 години

Болният пак изби рибата ! Сигурно от пасола на *** ще му платят за още едно ходене на Варадеро :))

94

Анонимен

преди 9 години

Волката има доживотен абонамент за конспиративните сайтове в нета :)

fallback