Филип Златанов. Снимка: архив Булфото
fallback

Изчезването на тефтерчета на бившия председател на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов са по същия сценарий, както откриването на бюлетини в печатницата в Костинброд в деня за размисъл за изборите през 2013 г. Това е мнението на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„ГЕРБ остро възразява срещу поредните опити за манипулация на общественото мнение с тефтерчетата. За нас кражбата и спекулациите са поредното издание на слабо режисирания сценарий „Костинброд“, настоя тя.

Oще по темата
Според нея случаят в Костинброд е била огромна манипулация, съшита с бели конци, а сега случаят се повтаря.

„От тефтерчето бяха вадени избирателно отделни страници и пасажи, някакви комисии разследваха нещо и не стигнаха доникъде, заинтересовани хора говореха нещо, без да са виждали цялото тефтерче“, коментира Караянчева.

Тя настоя компетентните органи да предприемат всички мерки за разкриване на кражбата, както и за откриването на поръчителите на този „пореден сценарий“.

Караянчева призна, че в ГЕРБ не могат да си обяснят защо въпросното вещо лице, от чиято кола са изчезнали доказателствата, е сигнализирано органите на реда чак 24 часа след кражбата и защо съдебните органи са разбрали за това от медиите, а не по надлежния ред.

„Докога разни сценаристки кръгове ще влияят на общественото мнение чрез постановки и манипулативни внушения през медиите? Настояваме да бъдат изобличени всички сценаристи, които направиха опит да дискредитират президента и знакови фигури от ГЕРБ“, заяви Караянчева.

Според нея това, че е изчезнало веществено доказателство, не означава, че делото трябва да бъде прекратено.

Заради случая от „Атака“ поиска изслушване на вътрешния министър Веселин Вучков и на главния прокурор Сотир Цацаров, но председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че това трябва да стане писмено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

Пи6ете колкото си искате и каквото си искате 4ервени ***.Нии си имаме Боико Борисов а кажете вие какво си имате Стани6ев Доган И Сидрефенди.Пълен *** сте.В никоя държава неве познават.О6те много 6те квичите като прасета болни от син език.Няма да спите сега поне 4. години.Аиде да вие честито безсънието.

10

глас от народа

преди 9 години

По време на Костинброд 1 Прокурора Цацаров беше нов. Сега, година и половина по-късно е време да му зададем въпроса: Как се разнасят веществени доказателства по улиците на България? Какъв ред е въвел в прокуратурата? Защо експертизата не е била направена от оригинала и защо се разнася оригинала. Въобще, доста въпроси които искат своя отговор. Другарю Цацаров! Време е за отговори!

9

Анонимен

преди 9 години

Ооооо,тия са на принципа "най-доброто средство за отбрана е нападението".Това изпълнение е толкова тъпо измислено,че едно дете щеше да го направи по-добре.Ама то на ГЕРБ такъв им е капацитета.

fallback