Росен Плевнелиев. Архив: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на политическите сили, които влизат в следващия парламент, съобщиха от прессекретариата на президентството. Срещата при президента е обявена за утре, 15 октомври, от 10.30 часа.

Държавният глава кани политическите партии и коалиции, които получиха парламентарно представителство на изборите на 5 октомври т.г., по повод предстоящото свикване на 43-ото Народно събрание и първото му тържествено заседание.

От президентството уточняват, че предстоящата среща не е във връзка с предвидените в чл. 99 на Конституцията консултации, които касаят връчване на мандат за съставяне на правителство с парламентарните групи.

През тази седмица победителят от парламентарните избори ГЕРБ провежда разговори за съставяне на кабинет с всички политически партии, които трябва да влязат в бъдещото НС.

Партията на Бойко Борисов вече проведе консултации с БСП и ДПС, утре предстои среща с Реформаторите, а до края на седмицата - и с Патриотичния фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ на Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase