Снимка: Булфото, архив

Бившият финансов министър Петър Чобанов не е партийно обвързан с БСП, коментира Ангел Найденов от левицата по ТV7, след като излезе информация, че бившият финансов министър е получил предложение да оглави листата на ДПС във Велико Търново.

Още по темата
Найденов призна, че това не би го учудило.

Той припомни, че Чобанов е бил издигнат от гражданската квота в Пловдив и като голяма част от участниците в кабинета „Орешарски” той е експертен кадър.

Социалистът отново разкритикува поведението на служебното правителство и го обвини в политическа чистка.

Според него с кадровите промени се прави реставрация  на ГЕРБ, като се връщат техни експерти във властта.

„Функциите на този служебен кабинет са в две основни посоки - да подготви и проведе избори по начин, който да убеди хората, че имаме обективни резултати, не манипулирани, ежедневните задачи, които стоят пред различните сфери на дейност”, категоричен бе той.

По думите му това означава, че тази фигура трябва да покаже, че е равноотдалечена от всички политически формации.

„Уволненията и назначенията ли са основна задача на този кабинет и ако отговорът е „Да”, защо го правят? Очевидно за да осигурят влияние на тези, които доминират сред назначените експерти, от които повече от 80% са свързани с ГЕРБ”, категоричен бе Найденов.

По думите му това е проява на „Костинбродския синдром” и вместо да се трупат палета с 500 хил. бюлетини, сега се осигурява влияние чрез участието във властта на тази партия, която се казва, че ще спечели най-голям брой народни представители.

Според него друг фактор е осигуряването на средства чрез прехвърлянето на средства от едни ресори в други.
Найденов смята, че спирането на обществените поръчки е вид изнудване на бизнеса и поставянето му в зависимост от тези, които в момента са на власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase