Снимка: архив Булфото

Оставката на Георги Кадиев като член на Националния съвет на БСП и напускането на парламента са били в знак към БСП за нуждата от промяна в партията.

Още по темата
Така мотивира решенията си от вчера и днес депутатът в профила си в социалната мрежа Facebook.

Както Dnes.bg писа, на вчерашния пленум на БСП Кадиев подаде оставка като член на Националния съвет на партията, а преди това изрази несъгласие с лидера Сергей Станишев във връзка с идеята за избори през юли. По-рано днес Кадиев заяви пред журналисти, че ще напусне Народното събрание.

„Не разбирам защо за личната съдба на 5 души от ръководството и желанието им да си направят лично листите и после лична парламентарна група трябва да страдат хиляди членове на тази партия? Затова ли търпяхме да ни викат "червени боклуци", да ни плюят цяла година?“, попита Кадиев.

По думите му юлските избори са най-бързият път към ада и за държавата, а и за БСП. Той определи идеята за бързия предсрочен вот като „безсмислен необясним инат на ръководството на БСП“.

Кадиев припомни и обещанието на БСП да върне България на хората и коментира, че вместо това партията е върнала държавата на ГЕРБ.

“Трябва силно ляво, силно дясно, некорумпирани политици и никакви корпоративни обвързаности. България е над всяка партия и над всяка личност”, добави още Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase