Депутатът от левицата Кирил Добрев Снимка: архив, Булфото

Откакто управлявате, произвеждате толкова много лъжи, че пазарът не може да ги поеме, заяви по време на дебата за вота на недоверие за провал на правителството в енергетиката депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов.

„Имате свръхпроизводство на лъжи, произвеждате продукт с изтекъл срок на годност, произвеждате продукт на 100 години с нова опаковка и когато потребителят го опита, вижда, че е с изтекъл срок”, заяви той.

Владислав Николов от ГЕРБ пък се опита да направи забележка на Драгомир Стойнев за поведението му в пленарна зала и го нарече „момче”.

"Госпожо председател, искам да ви обърна внимание, че е непристойно един министър да ми клати глава и да ме заплашва с жестове и групата вдясно“, заяви той.

Още по темата
Кирил Добрев от БСП обаче не остана длъжен на депутата от опозицията.
 
„Когато икономическите ви аргументи не издържат, почвате да излизате извън равновесие, как си клати Стойнев главата си е негова работа, аз казал ли съм ти колко сте висок, метър и 40 см, казал ли съм ти, че си плешив и грозен“, обърна се той към Николов и призова депутатите от ГЕРБ да се ограничат с аргументи по темата на дебата.

Ивайло Московски (ГЕРБ) обвини Стойнев, че за една година е показал, че няма никакъв капацитет, че управлява некомпетентно и в ущърб на всяка една от структурите в сектор „енергетика“.

Според Меглена Ташева от „Атака“ вотът е политически абсурд.

„Политическата сила, която беше свалена от власт с мощно въстание заради цените на тока, сега иска вот на недоверие, той не е нищо друго освен една завеса и мъгла, която трябва да прикрие други тема“, мотивира се тя.

Ташева коментира още, че всички правителства на прехода са виновни за разрухата в сектора.

„Политическото противопоставяне е само една маска, а целта е всички да са на трапезата и да папкат“, отсече тя.

Свидетели сме на поредното политическо лицемерие, упрекна и Рамадан Аталай от ДПС, който е и председател на парламентарната комисия по енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase