Георги Първанов Снимка: архив, Булфото

Номинацията на Делян Пеевски на избираемо място в листата за евродепутати на ДПС е дълбоко символична. Това показва, че той е емблемата на това управление, което ще ни представлява в Европейския съюз, лицето на България, заяви на пресконференция в Ямбол Георги Първанов. 

„Можем да си представим каква би била реакцията, как ще изглежда образът на България, и без това помръкнал, доста деформиран, в резултат на различни действия, в това число и на доносите, които виждаме от отделни политически партии пред отделните институции“, допълни той.

"Тази номинация показва, че управляващите си мислят, че всичко им е позволено, че могат да я карат все така безотговорно. А може би на това разчитат", каза още Първанов.

Още по темата
На въпрос ще ускорят ли резултатите от евроизборите произвеждането на предсрочни парламентарни избори, той отговори, че те могат да бъдат катализатор на политическия процес в страната, но съдбата на правителството е в неговите ръце.  

Оказа се, че правителството, което се създаде от „тайната коалиция“ – БСП, ДПС и подкрепящата „Атака“, е едно слабо правителство, коментира Първанов. Той обясни, че кабинетът няма ясна икономическа политика и затъва с всеки изминал ден по енергийните въпроси.

„Много се опасявам, че енергийната бомба ще избухне в недалечно бъдеще, може би малко след изборите“, прогнозира Георги Първанов.

"Ако управлява добре, правителството може и да се закрепи, но аз съм скептик. Защото виждам, че е слабо и неработещо, че има несигурен парламентарен тил. Изкарването на мандата не е добре за България, нищо хубаво няма да се случи и в икономиката, и в другите сфери на живота. Нужен е силен кабинет, които да се опира на широко парламентарно мнозинство", изтъкна Първанов.

Според него и годините на управлението на ГЕРБ са три загубени за България години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase