Снимка: Bulgaria On Air

Обикновено исканите вотове на недоверие у нас не завършват с търсената промяна, коментира в ефира на Bulgaria On Air политическият психолог Антоанета Христова. Тя допълни, че вотът на недоверие по въпроса за „Сигурността“ отново не е донесъл нито позитив, нито негатив. По думите й зад искането на вот на недоверие трябва да има стратегия- защо и как да се проведе.

От позицията на политически психолог Христова подчерта, че в момента наблюдава изключителен сблъсък на политически и икономически интереси.

„Войната се води през всички канали, които достигат до обществото - през социални мрежи, медии, форуми и т.н.“, подчерта тя. По думите й евроизборите ще са проверка докъде са стигнали партиите и как евентуално биха се представили на едни предсрочни избори.

Тя подчерта, че БСП и ГЕРБ са силните играчи, но не по-малка е битката на малките партии.

„И НФСБ, и България без цензура, и АБВ са в играта. За АБВ имам малко по-големи съмнения, тъй като се разделиха с партията майка, а хората трудно прощават“, подчерта Христова. По думите й предстои една драматична кампания.

„Въпросът е има ли мяра в това и дали ще бъде намерена. Струва ми се, че хората започнаха да осъзнават къде е мярата. И това беше победата на миналата година', коментира Христова.

Според нея провеждането на референдум  е задължително за българското общество.

„Помага на обществото да зрее и не съм съгласна, че не бива се провежда в незрели общества“, коментира тя. По думите й президентът има позиции да диалогизира по въпроса, независимо от политическите пристрастия, които му се приписват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase