Кристина Патрашкова. Снимка: архив, Булфото

От прокуратурата твърдят, че не съм предоставила записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, но аз продължавам да твърдя, че записи има.

Това заяви главният редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова пред Нова Телевизия. Според нея източникът не желаел записът публично да бъде оповестяван.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че не са предоставени документация или записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. 

Лидерът на ГЕРБ сезира главния прокурор Сотир Цацаров за разпространената информация, че има записи на разговори в дома на Борисов в Банкя с президента в периода 2002-2012 и с бившия вътрешен министър.
Според в. "Галерия", който разпространи тази информация, в тях ставало дума за това, че Борисов ще финансира АБВ.

Още по темата
„Аз, за да успокоя моя екип, защото държа на хората, с които работя, ги извиках и им пуснах част от този запис. В писмото до прокуратурата се казва, че нашият източник, който ни е предоставил тези записи и след като се е получил този публичен скандал, на този етап, но само на този етап, не желае публично оригиналният запис и копията му да бъдат огласявани”, каза Патрашкова.  Тя подчерта, че никъде не е посочено, че този запис няма да излезе.

По думите й в него се говори за взаимодействие между тези лидери, за енергийни проекти и за взаимодействие във всякакви проекти. „За разлика от случая с Мишо Бирата, когато записът беше направен от МВР, убедена съм, че тук записът не е от МВР”, добави Патрашкова. 

Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков категорично отхвърлиха твърденията да са се срещали и да е имало такъв разговор между тях.

Патрашкова разкри още, че същият източник е предоставил нови интересни записи, разкриващи връзките между власт и журналистика. 

„Един от участниците е герой и в други записи”, заяви Патрашкова. „Започнахме от А и ще стигнем до Я“, заключи тя, без да дава повече подробности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase