Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

Отговорността за напускането на двамата народни представители от ГЕРБ е лично на Цветан Цветанов, категоричен е бившият земеделски министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов, съучредител и член на БАСТА.

"Като бивш член на ГЕРБ и министър в правителството го казвам на глас. Цветанов трябва да отговори защо толкова близки негови депутати напускат. Не е тайна, че 90% от депутатите са персонален избор на Цветанов. Много малък е кръгът от близки хора до самия Борисов", заяви той пред "Фокус".

Още по темата
По думите му след тези напускания може да се направи извода, че краят на ерата на Цветанов в ГЕРБ настъпва.

"Това, което е важното, и което каза и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, е необходимо обновление на ръководството на ГЕРБ", твърди Найденов.

Според него, ако Бойко Борисов иска да спре тенденцията на разпад в партията му, то незабавно трябва да освободи дясната си ръка Цветан Цветанов.

Мирослав Найденов прогнозира, че и други депутати ще поемат по пътя на свободата си. По думите му ГЕРБ в момента следвала политическата реалност на партия, която не е във властта, и в момента губи не само привърженици, но и партийни кадри.

"ГЕРБ все по-трудно ще могат да запазят единството на парламентарната си група, което вече е мит, но не може да се вещае край на ГЕРБ", настоя той.

Мирослав Найденов бе категоричен, че нито един от двамата напуснали Светлин Танчев и Георги Марков, не са заявявали желание за участие в проекта БАСТА.

Призна обаче, че са разговаряли с тях, защото "те са от кръга депутати, които се осмеляваха да говорят с нас", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase