Снимка: архив, БТА

Липсата на кворум показва, че правителството няма парламентарна подкрепа и зависи от „Атака“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като след два неуспешни опита парламентът не успя да събере кворум и дебатите по внесения вот на недоверие се провалиха.

Цялата ПГ на ГЕРБ беше в зала, но не се регистрира, а депутатите от „Атака“ са в Брюксел.

„Става ясно, че това правителство няма никаква парламентарна подкрепа. Без "Атака" те са мъртъвци. Те трябва веднага да подадат оставка“, коментира Борисов.

Още по темата
Вотът на недоверие успя. Това е победа на всички демократични сили, констатира още лидерът на ГЕРБ след проваления дебат.

По негови думи днешният ден показва, че правителството се крепи на „Атака“ и без подкрепата на националистите не може парламентът да функционира. Осигуряването на кворум е задължение на мнозинството. Тези, които са подкрепили това правителство, да дойдат да се регистрират, заяви Борисов.

Той се закани, че ГЕРБ няма да се регистрира и утре.  "Аз няма да нося БСП, ДПС и Атака на гърба си. Аз съм в парламента и наблюдавам провала на тази тройна коалиция", заяви още Борисов.

Те не могат да си осигурят кворум, те сами не си подкрепят правителството, констатира той.

„Ако „Атака“ иска да падне правителството, не се явява в зала и следващия път, посъветва лидерът на опозицията.

По негови думи тогава ще се види, че БСП и ДПС нямат кворум „по простата причина, че не ходят на работа и са малко“. Искаме да видим колко им е силата, заяви Борисов. 

Аз съм победител днес. Няма заседание на парламента, което да защити това пагубно правителство, отсече Бойко Борисов.

Днес Станишев направи втори гаф - каза, че се е вдигнала политическата цена на „Атака“. Остава да каже колко е тази цена, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase