Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Само ден след като ГЕРБ обяви, че ще внесе вот на недоверие за цялостната политика към кабинета „Орешарски“, днес Борисов промени позицията си – вотът ще бъде разбит на части.

Опозицията първо ще атакува новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране.

„Утре мисля да започнем с инвестиционното министерство. Защото то всъщност няма такова министерство. Нека ни обяснят защо го смениха първия – Калин (бел. ред. Калин Тихолов). Нека после да ни кажат какво работиха 4 месеца. Почваме ги оттук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна“, обясни в парламента Бойко Борисов.

Oще по темата
Причината за смяната на позицията по вота са критики на лидери от Реформаторския блок, според които вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца, в които няма право да се внася нов вот.

Борисов обясни, че не се притеснява да се съобрази с разумно изложените тези от членовете на Реформаторския блок. Искам да се съобразя с останалите опозиционни партии какво казват, добави той.

Лидерът на ГЕРБ отново намекна, че двете формации ще си сътрудничат взаимно, защото хората ще „ги принудят“.
Борисов обясни, че по всички политики ще има вот на недоверие. Така той пак ще е цялостен, но на части. Поне 7-8 теми ще има, обяви още лидерът на опозицията.

Всички бивши министри искали да се внесе вот по бившите им ресори, защото провал имало навсякъде.
Стана ясно, че цялостен вот са искали Менда Стоянова, Владислав Горанов и Бойко Борисов. Те обаче решили да се съобразят с останалите си колеги, както и с мнението на реформаторите.

Опасенията на лидера на ГЕРБ пък били „да не се девалвира вотът на недоверие като инструмент при внасянето на прекалено много такива“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 11 години

BB E PALQ4OOOO

146

Писна ми от Комуняги

преди 11 години

Борисов е пионка на комунистите! Разплака ни бабите,майките,изгони много народ в чужбина-като срина икономиката! Намести своите в бизнеса! Те богатеят,простаците блеят по митинги и протести за по 20,30 левчета! Всички тук дето си мислят,че тази МУТРА е голямата работа и вземат пари да крещят,един ден ще плачат,ама много ще плачат! Осъзнайте се хора,идете да видите НОРМАЛНИ държави,без МУТРИ...

145

Psiho

преди 11 години

Комунягата-Борисов трябва да бъде освидетелстван в психиатрията!

fallback