Мирослав Найденов. Снимка: Impact Press Group

Трябва да се мине през процедура по вот на недоверие и има основание за такъв, коментира бившият земеделски министър от кабинета "Борисов" Мирослав Найденов по повод анонсите на ГЕРБ, че ще внесат вот на недоверие срещу кабинета в четвъртък.

Той обаче обяви, че е скептичен, че вотът ще мине, заради подкрепата, която кабинетът има в парламента.

Като основен проблем пред правителството той посочи липсата на обществено доверие и протестите, продължаващи вече над 90 дни.

Но Найденов беше категоричен, че не бива да се гледа само от негативната страна на работата на кабинета.

"Аз лично виждам, че определени министри се опитват да направят нещо. Не можем да бъдем черногледи и да задраскаме всичко", настоя бъдещият учредител на отцепническата формация "Баста".

Като добри инициативи на кабинета "Орешарски" той посочи "определени усилия" в сектор "Сигурност", както и действията на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и социалните мерки на кабинета.

Все пак той разкритикува правителството за опита му да чуе само едната страна от обществото – контрапротестиращите.

"Това увеличава разделението", коментира още Найденов.

Бившият министър на земеделието обяви, че се надява по време на дебатите по вота управляващите да могат да дадат отговор на някои от въпросите на хората навън.

"Видяхме този фарс, който се получи с противопоставянето, не на протестите, а на автобусите. Смятам, че трябва да се мине през вот на недоверие. Реално погледнато той няма да се случи", повтори още веднъж тезата си Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase