Снимка: БАСТА

Хората, излезли на улицата, са смели хора. Хората на улицата не вярват на никого и имат основание да не вярват, каза пред Нова тв бившият земеделски министър Мирослав Найденов, един от основателите на бъдещата партия БАСТА.

"Не искаме да виждаме децата си по улиците. Политиците сами си го направиха. Трудно ще спечелим доверието на хората", призна обаче той.

Още по темата
"Самите ние в проекта БАСТА сме правили грешки и се надявам да сме се поучили. Има много голяма апатия в обществото – повече от половината българи не гласуват. Опитваме се да създадем алтернатива на апатията", допълни той.

По думите му новата формация ще предложи млади хора да я ръководят, които по нов начин да вземат решенията.

"Обикновено решенията се взимат отгоре. Искаме да направим интернет платформа, в която да се гласува в реално време", обясни Найденов.

По думите му, такива платформи са правени и преди, но БАСТА ще направи платформата, за да се вземе крайното решение като позиция на партията. Според него не е най-важно откъде тръгва партията, а какво ще направи.

"С проекта БАСТА искаме да кажем "стига". В абривиатурата сме обяснили какво означава. Ще търсим членство в Европейската народна партия. Учредяването на партията ще бъде на 22 септември", завърши Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase