Снимка: БАСТА

Учредителна декларация на политическа партия "Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията" (БАСТА) е подписана от Инициативен комитет от повече от 120 души днес в Етрополе.

Фактическото учредяване на политическата партия ще се състои на 22 септември в София, се посочва в съобщението. 

Още по темата

Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България. БАСТА на страха, тоталитаризма и апатията, заяви бившият земеделски мининстър Мирослав Найденов, цитиран от БНТ.

„Нашата цел е да излезем от апатията, обзела по-голямата част от българското общество, да заменим страха с достойнство и заедно да намерим алтернатива на тоталитаризма, съпътствал ни през целия демократичен преход.

Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България“, пише в декларацията.

Подписалите се заявяват, че БАСТА няма да бъде лидерска партия, а „партията на всички нас, които вярваме в енергията и възможностите на обществото да променим статуквото“.

Новата формация е създадена основно от отцепници от ГЕРБ. Главна роля сред тях играят бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и ексдепутатът Емил Димитров.

Възможно е някои от действащите депутати, при които достойнството вземе връх над страха да направят своя избор и да се присъединят към нас. Това ще означава промяна на статуквото - статуквото вече няма да е същото в парламента, заяви Найденов.

Емил Димитров отказа да назове въпросните народни представители и да даде повече подрочности. За съжаление там още витае страхът, заяви още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase