Снимка: Булфото

Над половин милион лева е заделило Народното събрание за хотелски услуги през 2013 г., съобщава "24 часа"

От тази сума 18 337 лв. без ДДС вече са платени за нощувките на новите депутати в парк-хотел "Москва", става ясно от информацията по изпълнението на договора за обществена поръчка, качена на сайта.

В тризвездните хотелски стаи от 21 май до 9 юли бяха настанени онези народни представители от провинцията, в чиито ведомствени апартаменти бе необходим ремонт.

Народното събрание явно е договорило изгодна оферта за хотелските нощувки, защото по прогноза на обществената поръчка е трябвало да плати за целта 42 322 лв. без ДДС. Спестени са близо 24 хил. лв.

251 000 лв. без ДДС е стойността на рамковото споразумение, което парламентът е сключил с 3 фирми за настаняване на гости в хотелите им.

Така чуждестранните делегации, които идват в София по покана на Народното събрание, ще отсядат в четиризвездни хотели в идеалния център на София. Договорите с тях са сключени след обществена поръчка и са за срок от 12 месеца.

93 хиляди лева пък са предвидени за осигуряването на стаи за ВИП гости на парламента в петзвездни хотели.

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

народен стани и изгони продажните политици . така както изгонихме бойко така и вас че изгоним

30

амбри

преди 8 години

айде бе.да си излязат на свободен наем.и без това взимат хиляди.какво ще си правят парите.стига сме ги хрантутели а ние да зяпаме гаргите и да получаваме по 400 лв заплати

29

sokrat62

преди 8 години

Оставка и избори до дупка и нова конституция:- президентска република- 100 депутата мажоритарно избрани- забрана за гласуване на пенсионерите- забрана правителствата да правят заеми без референдум- здравните осигуровки на дебитна карта и ликвидация на НЗОК- армията под командването на гражданска защита- 30% съкращение на и в министерствата- преразглеждане на всички дългосрочни договори в енергетиката, концесии, приватизационни зделки и т.н.- съд и присъда за всички бъркали в кацата-