Вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че е редно депутатите от ГЕРБ да се върнат в парламента.

„Най-малко от всичко имаме нужда от разединение сега. Имаме нужда от отговорности на властите, от парламента в цялост и  работа за благото на държавата, а не за да прикриваме пошли  властови модели“, каза тя.

На въпрос дали с казаното намеква, че ГЕРБ трябва да се върнат в парламента, вицепрезидентът заяви, че не го намеква, а казва това категорично.

Маргарита Попова коментира още, че диалогът може да се възстанови с общо желание на всички.

"Общо желание на всички трябва да има. На мен много ми се иска да видя в малко по-засилена роля министър-председателят", каза вицепрезидентът като допълни, че си позволява да каже това пред медиите, защото го е споделила и с премиера.

„Трябва да се наложи и да покаже, че  не му е приятно или не би искал негови говорители да бъдат политически лидери, които в момента не доказват категорично, че поставят народното, националното, държавническото пред партийното, а той е експерт, той е министър-председател на всички и на него се пада да има малко по-силен глас“, посочи Маргарита Попова.

Oще по темата

Според нея протестиращите са се обединили около  силния народен контрол срещу пошлости в упражняването на публичната власт и желанието да има стабилност, за да може държавата да продължава да върви напред.

Попова допълни, че исканията на протестиращите са родени от дълбока загриженост за това, че можем повече, но не го правим, от загриженост, че не винаги виждат умни хора да ръководят и да упражняват власт.

„Крайно време е да сложим съзнателно край на глупостта, на пошлостта, на горделивостта, на малодушието, умните и кадърните да не ги отблъскваме в ъгъла, да не четем празни декларации, в които няма нищо, а да дадем път на можещите хора, които да поведат страната в продължение на пътя, който избрахме преди 23 години и да направим от държавата ни това, което всички заслужаваме“, каза вицепрезидентът Попова.

Тя добави, че президентската институция не е тази, която решава кога и как да се случват избори, кой и кога да подава оставка.

Тези въпроси се решават единствено и само от изпълнителната власт в лицето, на което и да е българско правителство и от Народното събрание в неговата цялост, посочи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът участва в отбелязването на 176-та годишнина от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника на Апостола в Алеята на възрожденците в Борисовата градина в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

илиян

преди 11 години

не ги искаме обратно!

19

анонимен

преди 11 години

герб да си седят там където са!

18

?

преди 11 години

До ГражданинНе зная колко си гражданин,но я очевАдно,че злобата ти е промила мозъка.Също като вица за полицая,дето видял и пребил един турчин,защото сме били под турско робство.Като му казали,че това е преди векове,отговори:"Няма значение,аз ДНЕС го разбрах"...

fallback